skip to Main Content

Scholingsmodule

‘Je lichaam leren gebruiken voor werkelijke verandering’

De volgende scholingsmodule zal verzorgd worden door Hilde Bolt, over lichaamsgericht leren. Hilde is van oorsprong opgeleid tot psycholoog/psychotherapeut en is gespecialiseerd in trauma, stress, burn-out. Ze heeft 10 jaar als behandelaar en behandelcoördinator bij GGZ gewerkt in de (dag)klinische zorg, heeft onderzoek gedaan naar verdrongen herinneringen en werkt nu vanuit haar eigen bedrijf de Internal Movement Company.

Daarnaast heeft zij zich meer dan 25 jaar lang bijgeschoold in allerlei vormen van lichaamsgericht werken, waaronder dans- en bewegingsexpressie. In haar werk brengt zij verschillende werelden samen. Samen met Marijke Levelink richtte zij de Body Oriented Learning Academy op en ze schreef drie boeken over lichaamswijsheid, stress & trauma.

DATA

De scholingsmodule van Hilde zal plaatsvinden op donderdag 24 november van 13.00 tot 17.00 uur en donderdag 16 februari 2023 van 13.00 tot 17.00 uur. Beide middagen vinden plaats op landgoed Zonneoord in Ede.

KORTE INHOUD SCHOLINGSMODULE:

Bij lichaamsgericht leren gaat het over leren van, via, en in relatie met het lichaam. Het gaat uit van ‘learning by ‘doing’. Je gebruikt het lichaam dus om het werkelijk anders te gaan doen, te leren experimenteren en het lichaam van binnenuit ontdekken. Daarnaast gaat het over de taal van het lichaam leren verstaan, te leren wat de functie is van pijn, hoe emoties en gevoelens vanuit pijnlijke herinneringen en trauma in het lichaam worden vertaald en wat dit nodig heeft om te helen. Verwerken gaat gelaagd. De fysieke laag van verwerken is essentieel en komt vaak niet aan bod, waardoor het lichaam de pijn blijft vasthouden. Deze module laat je ervaren hoe verwerken via het lichaam gaat met je lichaam als leraar.

DONDERDAGMIDDAG 24 NOVEMBER 2022

Ter voorbereiding op de eerste middag is het raadzaam om je te verdiepen in deze materie en gedachtegoed. Je kunt hiervoor het webinar ‘Trauma & Body Oriented Learning’ bekijken

Tijdens deze scholing ga je direct aan de slag met lichaamsgerichte oefeningen. Op deze manier kun je zelf de werking van lichaamsgericht leren ervaren. De oefeningen kunnen direct vertaald worden naar de werkpraktijk.

DONDERDAGMIDDAG 16 FEBRUARI 2023

Deze middag staat vooral in het teken van ervaringen delen en vragen stellen. Op deze manier leren we van elkaar en zullen we de materie en het gedachtegoed nog beter kunnen integreren in ons eigen dagelijks werk.

Het kan zijn dat er tussendoor vragen zijn. Je kan dan rechtstreeks contact opnemen met Hilde. Soms is een (kort) antwoord op je vraag precies hetgeen je nodig hebt om verder te kunnen.

OPBRENGST
Aan het eind van deze scholingsmodule ben je meer vertrouwd met lichaamsgericht leren en heb je handvatten hoe je dit kunt gebruiken in het dagelijks werk. Je hebt geleerd en ervaren dat:

  • Je in je lichaam aanwezig bent, zonder weg te gaan van de pijn en hierbij te kunnen blijven.
  • Hoe gestagneerde bewegingen in het lichaam afgemaakt kunnen worden.
  • Hoe je met het lichaam in gesprek te komen.
  • Hoe anders bewegen vanuit het lichaam, de wortel uit een patroon kan halen.
  • Hoe je bij pijn aanwezig kunt zijn, om dit van binnenuit te kunnen verruimen.
  • Muziek kan werken en het lichaam kan ondersteunen

WERKWIJZE
Om al kennis te maken met Hilde kun je de volgende websites bekijken.
www.internal-movement.com
www.bodyorientedlearning.com/

KOSTEN
De kosten voor deze scholingsmodule bestaande uit twee middagen bedraagt € 149,50. Dit is inclusief koffie, thee, water en een versnapering.

LOCATIE EN VERVOER
Landgoed Zonneoord, Zonneoordlaan 17, 6718 TK Ede.
Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op Landgoed Zonneoord. Het dichtstbijzijnde treinstation is Ede/Wageningen, vandaaruit kan je een ov-fiets nemen (15 minuten fietsen) of we kunnen je ophalen van het station. Laat ons via scholing@stichtingemovere.nl weten als dit nodig mocht zijn.

INSCHRIJVEN

Wil je deelnemen? Vul dan dit aanmeldformulier in en maak je deelnamekosten over via de betaal-link die in beeld komt na verzending van het formulier.

Voor betalingen vanuit het buitenland vragen we je om een overschrijving te doen op rekeningnummer: NL50 RBRB 0787 7080 03 ten name van Stichting Emovere, te Den Haag, onder vermelding van je naam en ‘Scholingsmodule Hilde Bolt’. Pas na betaling is je deelname definitief.

NB. De scholingsmodule is op dit moment alleen toegankelijk voor Vrienden van Stichting Emovere op basis van aanmelding. Een week voor aanvang is er geen restitutie van je deelname kosten meer mogelijk. Een factuur wordt indien gewenst na ontvangst van je aanmeldformulier naar je toegestuurd.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van Stichting Emovere,

Marjon Oomens, Roeline van Driel, Marten Klaver,
Nienke Feberwee, Petulia van Tiggelen, Camiel van Damme

Klaudi Asbreuk, Coördinator Scholingsmodules

Back To Top