Skip to content

Raad van Advies

Graag stellen wij de eerste leden van onze Raad van Advies aan u voor. Zij inspireren en ondersteunen (directie en bestuur van) Stichting Emovere vanuit hun expertise, ervaring en netwerk. De Raad zal nog verder worden aangevuld met diverse mensen met expertise vanuit andere domeinen.

Jan Derksen

Prof. Dr. J.J.L. Derksen (1953) studeerde Journalistiek, Psychologie en Sociologie. In 1978 studeerde hij af in de klinische psychologie. Hij promoveerde en werkte aan de Sectie Klinische Psychologie van de Radboud Universiteit Nijmegen en was tot zijn emeritaat in 2019 hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Brussel, waar hij psychodynamische psychotherapie doceerde. Naast zijn universitaire werk zette hij een gecombineerde eerstelijns- en psychotherapiepraktijk op waarin hij nog steeds werkzaam is met vijftien collega’s.

Miriam de Kleijn

Dr. Miriam de Kleijn is gepromoveerd in de epidemiologie, daarna huisarts geworden en heeft dit vak 13 jaar uitgeoefend. Eigenaar van PinK-FOX, adviesbureau voor gezondheidsvraagstukken, adviseur en coördinator wetenschappelijk onderzoek voor het Instituut voor Positieve Gezondheid (iPH), lid van de Raad van Toezicht van de Hartstichting en van Gezondheidscentra GAZO-Diemen, voorzitter Partnership Stoppen met Roken en van stichting Keer Roken Om, en begeleider in gewaarzijn.

Wouter Keijser

Wouter Keijser MD, PhD studeerde gezondheidswetenschappen en geneeskunde (artsexamen 1997) aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Vrije Universiteit Amsterdam, waarna hij enkele jaren in de eerste lijn werkte. Sinds 25 jaar werkt Wouter als innovatiedeskundige in de zorg, met specifieke aandacht voor effectieve samenwerking tussen mensen en groepen.

Arie Jongejan

Arie Jongejan (1960) studeerde HBO maatschappelijk werk. Ervaring met praktijk en management deed hij op in de eerstelijns gezondheidszorg, bij Bartiméus, de verloskundigen beroepsorganisatie KNOV en in zijn huidige functie als directeur-bestuurder van Proscoop. Vanuit deze perspectieven, die van zijn managementopleidingen en als (voormalig) voorzitter Raad van Toezicht van de Stichting Gezondheidscentra in Nijkerk, heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van gezondheidszorg, sociaal domein, innovatie, ondernemerschap en veranderkunde.

Femme Zijlstra

Femme Zijlstra werd na haar artsexamen opgeleid tot radioloog in het Amsterdamse Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het AMC. Daarna specialiseerde zij zich verder in beeldvorming van de buik en de borst. Na deze academische periode was zij breed actief in ziekenhuis- en huisartsenzorg in het Friese Drachten. Gaandeweg werd integrale patiëntgerichte zorg steeds meer een speerpunt. Zij vervolgde haar weg als mammaradioloog in het Alexander Monro Ziekenhuis dat gespecialiseerde borstzorg combineert met een integrale patiëntgerichte aanpak. Inmiddels heeft zij zich verder verbreed in integrale zorg door diverse opleidingen op gebied van leefstijl, voeding en coaching.

Carl Verheijen

Drs. Carl Verheijen is als directeur kennis en innovatie werkzaam bij Noaber, een familiestichting die zich inzet voor meer gezondheid in Nederland door het aanjagen van veranderingen op het gebied van leefstijl, populatiegezondheid en sociale gezondheid. Hiervoor was Carl werkzaam als directeur van iPH samen met Machteld Huber en daarvoor directeur van de twee gezondheidscentra in Nijkerk. Carl heeft een brede basis vanuit de studie geneeskunde en vanuit de sport; als professioneel schaatser heeft hij meerdere wereldtitels en Olympische medailles bijeen geschaatst.

Wico Mulder

Wico Mulder studeerde Geneeskunde en Medische Biologie aan de VU in Amsterdam en heeft een Master in Public Health (NSPOH). Wico was 10 jaar werkzaam als Jeugdarts Adolescenten bij de GGD Amsterdam, 6 jaar als integraal leefstijlcoach bij Mind & Health in Naarden en specialiseerde zich tot arts Maatschappij & Gezondheid. Wico is bestuurslid van AIM (Academy of Integrative Medicine) en werkzaam als netwerkadviseur (mentale) gezondheid en welbevinden bij Alles is Gezondheid / Institute of Positive Health.

Lian Tjon Soei Len

Lian Tjon Soei Len is Anesthesioloog-Pijnspecialist en sinds 2021 ook Leefstijl en Integrative Medicine arts. In 2023 werd Lian gekozen tot Leefstijl Professional van het jaar, door de Vereniging Arts en Leefstijl. In 2014 studeerde zij af aan het Amsterdam UMC en werkt nu in het Dijklander ziekenhuis in Noord-Holland. Al vroeg in haar carrière vervulde zij managementfuncties zoals het Dagelijks bestuur van de Vakgroep Anesthesiologie en Medisch Manager van de vakgroep Pijngeneeskunde. Door haar specialisatie als anesthesioloog is zij betrokken bij acute en perioperatieve zorg. Als pijnspecialist ziet zij juist mensen die langer aanhoudende pijnklachten hebben.

Back To Top