skip to Main Content

Succesvol Webinar: Jongeren met onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK)

Op 7 juli 2020 organiseerden Alles is Gezondheid, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Proscoop en Stichting Emovere een webinar over jongeren met onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK). Onder de vlag van Zie Mij Nu keken bijna 500 kijkers live mee. Nog eens 200 mensen keken de uitzending terug. Met een gemiddelde waardering van een 8 kijken we terug op een succesvolle webinar.

Kernboodschap: met een benadering die gericht is op mentaal welbevinden en onderliggende emoties is er meer kans op herstel.

Centrale thema in het webinar is hoe (zorg)professionals de aandacht kunnen verleggen naar het beter leren begrijpen van jongeren. Want ook onderdrukte gevoelens en emoties kunnen ziekmakend zijn (en vragen om andere oplossingen). Anders gesteld: hoe kunnen we overmatige diagnostiek en medicalisering verminderen?

De uitzending gaat in op:

  • Wat zijn die onbegrepen lichamelijk klachten en hoe vaak komt het voor?
  • Wat is het verhaal van jongeren met SOLK? Wat gebeurt er allemaal in je leven?
  • Hoe kunnen we hier op een andere manier naar kijken?
  • Wat is de rol van het kind en gezin, maar ook jouw rol als (zorg)professional?
  • Hoe kunnen we onbegrepen pijn of onverklaarde klachten voorkomen?
  • Wat mag of moet er veranderen in curatieve of preventieve zin?

Het webinar is gericht op zorgprofessionals (artsen, specialisten, behandelaars, verpleegkundigen, psychologen, etc) en andere betrokkenen bij de gezondheid van jeugd (onderwijs, welzijn, gezin, sport, overheid). De uitzending is ook uitstekend geschikt voor jongeren en ouders zelf.

Terugkijken kan op de website van Alles is Gezondheid.

Back To Top