Skip to content

Pilot Behandelaarslijst afgerond

Pilot Behandelaarslijst Afgerond

Stichting Emovere krijgt regelmatig vragen van mensen met klachten die op zoek zijn naar een behandelaar. Of vragen van professionals die mensen willen doorverwijzen.

Het bestuur heeft daarom, mede in samenwerking met een werkgroep “behandelaarslijst”, de afgelopen jaren gezocht naar een wijze waarop een eventuele behandelaarslijst op de website tot stand zou kunnen komen. Het laatste stukje van dit proces bestond uit een pilot fase waarin getoetste professionals, een half jaar op een behandelaarslijst op onze website “De Pijn Voorbij” zijn vermeld. Deze fase is recent afgerond.

In de bestuursvergadering van mei heeft het bestuur op grond van alle beschikbare informatie een besluit genomen. Het bestuur heeft grote vraagtekens over de haalbaarheid en schaalbaarheid van een behandelaarslijst op de website en besloten deze route niet verder voort te zetten.

Het bestuur kiest in plaats daarvan voor de route van “Empowerment”: het beter toerusten en eigen regie geven aan “zoekers” (mensen met pijn/klachten en ook verwijzers) naar een behandelaar passend bij de persoon. Empowerment is een bewustwordingsproces, waarbij het gaat om mensen te stimuleren hun eigen kracht te vinden en die te activeren om zelf zijn/haar weg en eventuele begeleiding te vinden die bij hem/haar past. Stichting Emovere wil mensen hierbij graag tot steun en wegwijzer zijn, door bijvoorbeeld het aanreiken van diverse informatiebronnen, online vragenuurtjes en supportgroepen, tips voor herstel, én tips voor het van een behandelaar. De werkgroep heeft voor dit laatste een document samengesteld.

Meer informatie over de overwegingen met betrekking tot dit besluit kun je desgewenst hier vinden.

De werkgroepleden en pilot-deelnemers zijn van dit besluit al eerder op de hoogte gesteld en bedankt voor al hun inspanningen. Ook via deze weg willen we hen nog even in het zonnetje zetten; dus dank jullie wel Jaap, Eke, Kitty, Elco, Alexander, Majella, Guen, Sissy, Maartje, Francis, Majorie, Janneke, Leonie, Martin, Lindsay en Edith.

Back To Top