Skip to content

Nieuwe wetenschappelijke onderzoeken

In de komende jaren zullen in de US drie nieuwe grootschalige onderzoeken worden gefinancierd en uitgevoerd:

1. Een onderzoek naar chronische rugpijn, waarbij Pain Reprocessing Therapy (PRT) wordt vergeleken met cognitieve gedragstherapie (CGT) aan de University van Colorado-Denver, uitgevoerd door Yoni Ashar en collega’s, met particuliere financiering.

2. Een tweede onderzoek naar chronische rugpijn, waarbij Emotional Awareness and Expression Therapy (EAET) wordt vergeleken met CGT en ook met Acceptation and Commitment-therapie (ACT), aan de Rosalind Franklin Medical School in Chicago en Wayne State University, uitgevoerd door John Burns en Mark Lumley en collega’s, met financiering door de Amerikaanse National Institute of Health (NIH).

3. Een onderzoek naar chronische pijn in het bewegingsapparaat, waarbij EAET wordt vergeleken met CGT aan de Universiteit van Californië in Los Angeles, uitgevoerd door Brandon Yarns en collega’s, met financiering van NIH en het Amerikaanse Veterans Affairs Department.

Elk van deze onderzoeken wordt uitgevoerd als vervolgonderzoek op eerder werk van dezelfde onderzoekers. Deze onderzoeken zullen echter grootschaliger zijn, meer vergelijkingen bieden met andere standaard psychologische therapieën en met een breder scala aan therapeuten. Deze aanpassingen zullen enkele van de beperkingen van de eerdere onderzoeken adresseren, waardoor de resultaten generaliseerbaarder, betrouwbaarder en hopelijk meer geaccepteerd worden binnen de reguliere medische en psychologische gemeenschappen.

Back To Top