Skip to content

Nieuw eLearning programma door Stichting Emovere en Therapieland

Dit nieuwe online leerprogramma is gemaakt voor mensen die chronische pijn of andere aanhoudende lichamelijke klachten hebben waarvoor geen fysieke oorzaak is gevonden. Met video’s, uitleg, animaties en oefeningen biedt het programma inzicht in de relatie tussen deze klachten en onderdrukte emoties, gedrag, gedachten en gevoelens. Herstelde ervaringsdeskundigen delen hun verhalen en er worden mogelijke herstelopties aangereikt.

Onderdeel van Citizen Science project Emovere

Dit programma is ontwikkeld door een multidisciplinair team bestaande uit Nienke Feberwee, mind-body behandelaar en fysiotherapeut, Marjon Oomens, ervaringsdeskundige en directeur van Stichting Emovere, Christine Deurman, arts maatschappij en gezondheid en Noortje Buermans, psycholoog, in het kader van het Citizen Science Project Emovere. Professionals Lian Tjon Soei Len en Rins Sparnaaij en ervaringsdeskundigen Saskia de Bruin en Michelle Kraaij werkten mee aan de video’s in het programma.

De theorie en visie die worden uitgelegd in dit programma zijn gebaseerd op verschillende wetenschappelijke onderzoeken, van o.a. arts Howard Schubiner, psychotherapeut Alan Gordon en op het werkboek Emotie als medicijn van Nienke Feberwee. Daarnaast is de kennis en ervaring van vele betrokken artsen en behandelaars en talrijke succesvolle herstelverhalen van ex-patiënten gebruikt bij de totstandkoming van dit programma.

Gratis aangeboden tot 1 juni 2024

Het programma is beschikbaar via deze link.

Hier kun je je registreren en daarna met je account het programma in. Dit programma wordt gratis aangeboden tijdens de looptijd van het subsidieproject tot 1 juni 2024. Reacties of feedback op het programma horen we graag! Via info@stichtingemovere.nl.

Onderstaande animatie video’s komen uit de eLearning gemaakt door Stichting Emovere en Therapieland:

Animatie over aanhoudende klachten en verdrongen emoties

Animatie over aanhoudende klachten en verdrongen emoties.
Nederlands, 2:33 min. 

Animatie over hoe pijn wordt gemaakt in de hersenen.

Animatie over hoe pijn wordt gemaakt in de hersenen.
Nederlands, 3:41 min. 

Back To Top