Skip to content

Michelle loopt de halve marathon na 15 jaar pijnvrij!

Ik was al 14 jaar op zoek naar antwoorden om van mijn chronische pijn af te komen. 30 hulpverleners/ artsen en vele diagnoses later was het advies van de medische wereld duidelijk: ik moest met mijn pijn leren leven. Ik was ten einde raad, startte een blog (Painkillers by Mies) en vond het antwoord bij Stichting Emovere. Ze vertelden mij over een andere visie op onbegrepen lichamelijke klachten.  Ik was geïnteresseerd en bezocht nieuwsgierig de eerste Vriendenbijeenkomst. Die avond vond ik adembenemend. Al jaren leek het onmogelijk te zijn dat ik ooit nog zou herstellen, en nu waren er zoveel professionals en ervaringsdeskundigen die mij een heel ander perspectief gaven!

Die avond in oktober 2020, werd mij gevraagd wat mijn droom zou zijn. Ik antwoordde dat ik graag de halve marathon zou rennen. Voor mij zou dat het teken zijn dat ik weer pijnvrij kon leven: want wie met chronische pijn kan nu een halve marathon rennen?!

Documentaire over mijn herstelIk begon met het verwerken van verdrongen emoties onder begeleiding en startte met hardlopen. Het herstel was moeizaam en zwaar, maar ging toch voorspoediger dan ik hoopte. Al snel zag ik veranderingen in mijn pijn en kon ik steeds verder pijnvrij rennen. De verandering vond ik zo bijzonder, dat ik besloot dat ik mijn verhaal wilde delen met anderen. Ik kwam met het idee om met het rennen van de halve marathon geld op te halen voor een documentaire, waarmee ik mijn verhaal en de benadering van Stichting Emovere kon delen.  Al snel haakten Marjon en Roeline van Stichting Emovere en filmmaker Erik Jumelet bij mijn plan aan en werd mijn idee werkelijkheid. Mijn verhaal werd opgenomen en de crowdfunding werd gestart. Het geld stroomde binnen en ondertussen nam de spanning bij mij toe. Want alhoewel ik het heel belangrijk vond om mijn verhaal met anderen te delen, was het ook kwetsbaar en spannend. Toch zetten mijn emoties, door de tools die ik het afgelopen jaar geleerd heb, zich niet langer om in pijn.

Afgelopen zondag 17 oktober was het moment eindelijk daar: ik rende pijnvrij en dolgelukkig over de finish in Amersfoort. En hiermee haalden we ook een supermooi bedrag op: bedankt aan iedereen die mij heeft gesteund!

Finish video Michelle

 

 

Klik hier voor Michelle’s verhaal

Back To Top