Skip to content

Inspirerende Virtuele Vriendenbijeenkomst Stichting Emovere op 24 maart

Virtuele Vriendenbijeenkomst Stichting Emovere

“Hoe houd je duurzaam bewust contact met je diepe emoties?” Dat was het onderwerp van weer een mooie, inspirerende Virtuele Vriendenbijeenkomst op 24 maart jl. bij Stichting Emovere!

Zo’n 30 vrienden deelden met elkaar persoonlijke verhalen, inzichten en ervaringen op dit thema.

Hoe doe je aan emotionele zelfzorg? Een leven vrij van SOLK, vraagt om een duurzaam ontwikkelde relatie met je diepere emoties. Het is van gezond belang steeds die verbinding open te houden, zodat emoties zich laten kennen als emoties en zich niet uiten als klachten. 
Bijzondere verhalen en mooie inzichten werden gedeeld met veel (h)erkenning, onder de bezielende leiding van Saskia de Bruin, die o.a. onderstaande tekst deelde.

Jezelf geweld aan doen – door Saskia de Bruin

Misschien is de kern van alle pijn wel dit: jezelf geweld aandoen. Iets van jezelf moeten, dat je eigenlijk niet wilt. Iets niet voelen, dat er wel is. Iets niet doen, dat geworteld is in een groot verlangen. Je flink houden, je groot houden, iets binnen houden dat eruit wil. Een kleur van jezelf verdoezelen, die wil stralen. Je hand voor je mond houden, je adem inhouden. Je sterker voordoen dan je bent. Tranen wegslikken. Dat ene woord niet zeggen. Iets doen dat echt niet bij je past. Ja zeggen als je “nee” voelt.  Nee zeggen als je “ja” voelt. Een lichamelijk gebaar dat je diepe gevoel uitdrukt, niet maken. Doorgaan als je moe bent. Je gevoel weg praten met argumenten vanuit je hoofd.

Beoefenen is een manier om in contact te komen met wat echt waar is in jou. Wat voel je? Wat wil je? Wat heb je nodig? Wat is jouw waarheid? Wanneer is het genoeg? Waarmee wil je beginnen? Waartegen wil je “ja” zeggen en waartegen wil je “nee” zeggen? Je keert je naar binnen. Je voelt, je luistert, je bent aanwezig. En daarna schrijf je, je eigen ware woorden. Dan staat het zwart op wit. Je maakt het echter. Dit ben ik. Zo is het nu in mij. Je eigen waarheid eer aandoen, is helend. Altijd. Ik be-oefen dit iedere dag. Stapje voor stapje echter worden. Ge-WAAR-worden.

Back To Top