Skip to content

Inspirerende internationale conferentie in Londen

Op 23-24 September togen vijf Nederlanders naar Londen om de International Conference on Chronic Pain bij te wonen die werd georganiseerd door onze Engelse collega Georgie Oldfield van SIRPA. Het programma en de line-up van sprekers was indrukwekkend, met vele inspirerende bijdragen van o.a. Howard Schubiner, David Clarke, David Hanscom, Leo Russell en verschillende ervaringsdeskundigen.

Er waren zo’n 170 deelnemers uit de UK, US, Nederland, Zweden en Noorwegen en 50 mensen keken mee in de live stream.

Kitty Rumping beschrijft hoe ze het congres heeft ervaren:

‘Mijn wens was om op de congresdag gevoed te worden met vernieuwende inzichten die ik liefst direct kan toepassen. Dat is gelukt: ik heb mijn Spaans-Engelstalige patiënt gelijk de filmpjes van Howard Schubiner laten zien over de werking van het brein ter ondersteuning van zijn begrip over pijn en de exposure die ik met hem doe, waarbij zijn pijn (in zijn schouder) van het ene op het andere moment verdwijnt. Geweldig vond hij het, hij gaat het ook aan zijn vrouw laten zien zodat zij ook begrijpt dat hij niet ‘gek’ is.

De lezing van Dr. Leo Russel over de behandeling van Functionele Neurologische Stoornissen vond ik het mooist. In de revalidatie behandelen we nog teveel symptoomgericht, dat moet echt anders!”

Eke ’t Mannetje vult aan:

“Na maanden elke week het gezicht van Howard Schubiner online te hebben gezien, zag ik er enorm naar uit hem in het echt te zien. Ik heb ontzettend veel aan zijn training en ben helemaal zo gaan werken.

De conferentie bestendigde wat ik al voel, dat deze manier van denken een verandering gaat geven in de medische wereld, waardoor een heleboel onverklaarbare klachten verholpen kunnen worden. De lezingen, ook de neurowetenschapper Tor Wager aan het woord te horen, bevestigde dat gevoel nog meer. Heel bemoedigend om te zien dat in andere landen ook zoveel aan het ontstaan is.

Wat me trouwens weer opviel, is dat de groep mensen die spraken op de conferentie echt vanuit pure betrokkenheid en passie dit werk doen. Je voelt dat het geen commerciële opgeklopte verhalen zijn, maar pure intrinsieke motivatie om mensen te helpen die pijn hebben. Schubiner pinkte zelf een traantje weg bij een ervaringsverhaal. Zuivere koek!”

 

 

 

 

Back To Top