Skip to content

Citizen Science project Emovere

Stichting Emovere werkt samen met een mooi consortium van 9 partijen aan een wetenschappelijk onderzoeksproject dat wordt gesubsidieerd door ZonMw/Health Holland vanuit het programma “Citizen Science voor Gezondheid en Zorg”. Het project loopt van 1 juni 2022 tot 1 juni 2024.

Tijd voor een korte update:

Twee succesvolle nascholingsavonden met 22 professionals in de Schilderswijk; hier waren huisartsen, POH’s, fysio’s, een sociaal werker en verpleegkundige aanwezig. We voelden grote betrokkenheid en enthousiasme van de professionals. Iedereen is vervolgens met de inhoud aan de slag gegaan in de praktijk. De nascholing werd gegeven door een combinatie van professionals (arts, onderzoeker) en ervaringsdeskundigen.

Groepssessie met patiënten uit de Schilderswijk met aanhoudende klachten/chronische pijn. Drie ervaringsdeskundigen (ex-patiënten) vertelden hun verhaal en gingen in gesprek met de deelnemers. Deze eerste groepsbijeenkomst werd enorm goed gewaardeerd, en twee derde van de deelnemers wilden graag verder aan de slag met een behandelaar.

Daarnaast hebben we ervaringsdeskundigheid mogen inbrengen in het reguliere SOLK/ALK onderwijs aan 3e jaars aio’s van de huisartsopleiding van het LUMC, en ook twee workshops op het Erasmus MC mogen geven aan aio’s huisartsgeneeskunde!

Presentaties gegeven over het gedachtegoed en wetenschappelijke literatuur, bijvoorbeeld op het Congres voor de Vereniging Arts en Leefstijl en in een webinar de Haagsche Praat van GGD Haaglanden.

Recent is een nieuw eLearning programma live gegaan “Aanhoudende (pijn)klachten: Mind-body benadering”, gemaakt voor mensen die chronische pijn of andere aanhoudende lichamelijke klachten hebben waarvoor geen fysieke oorzaak is gevonden. Klik hier om toegang te krijgen tot het programma.

Klik hier om de flyer te downloaden.

Back To Top