Skip to content

Al ruim 180 aanmeldingen voor Regionale verbinding van Vrienden van Emovere

Welke vrienden van Stichting Emovere wonen of werken bij jou in de buurt?

Stichting Emovere heeft inmiddels ca. 900 vrienden en we horen dat er veel behoefte is aan onderlinge ontmoeting en verbinding. Dat bleek ook weer tijdens de laatste vriendenbijeenkomst op 31 mei jl.

Al veel vaker kreeg de stichting de vraag “Wie zit er bij mij in de buurt?”  

Dit met onderliggende vragen als, met wie kan ik een keer contact opnemen om te sparren, met wie kan ik samen optrekken om het gedachtegoed verder te verspreiden in mijn buurt, of naar wie kan ik eventueel doorverwijzen?

Vanuit de Stichting willen we graag aan deze vragen tegemoet komen door het regionale contact tussen de vrienden te vergroten. Het idee is dat er regio’s ontstaan waarin vrienden elkaar kennen en elkaar gemakkelijk kunnen “vinden”; dat kan bijvoorbeeld een provincie zijn, een logisch afgebakend gebied, maar ook een grote stad. De wensen/behoefte van de vrienden staat hierin centraal.

Wil jij ook bij dit initiatief betrokken zijn in jouw regio?
Al vriend? Mail ons dan je postcode en plaats van waaruit je hierbij betrokken wilt zijn.
Nog geen vriend? Meld je dan hier aan en vul ook je postcode en woon/werkplaats in.

Daarmee geef je Stichting Emovere toestemming om je gegevens (o.a. postcode, plaats, e-mailadres) op te slaan en voor dit doel te gebruiken.

Voor dit initiatief hebben zich inmiddels ook diverse regionale coördinatoren opgegeven. Het liefst werken we met een duo van één ervaringsdeskundige en één professional, die het initiatief nemen om in regio X, het contact tussen de vrienden onderling te vergroten. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door de organisatie van een regionaal ontmoetings-moment, maar de coördinatoren hebben hierin de vrije hand en per regio kunnen de wensen/behoefte van de vrienden verschillen. Indien gewenst kan er in de startfase ondersteuning worden geboden vanuit het bestuur.

De stichting heeft momenteel de gewenste regio’s in beeld gebracht en met de regionale coördinatoren overlegd via zoom.

Over de verdere gang van zaken (welke regio start wanneer en op welke wijze, met wie etc) zullen de coördinatoren binnenkort contact op gaan nemen met iedereen die zich heeft aangemeld in hun regio.
Alle andere vrienden houden we op de hoogte middels de nieuwsbrief en de website.

Ben je enthousiast en wil je je inzetten voor jouw regio?
We horen graag van je! 

Back To Top