Jongeren met onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK)

Webinar 7 juli 2020 (gratis) terugkijken

Op dinsdag 7 juli 2020 organiseerden Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), Proscoop, Stichting Emovere en Alles is Gezondheid een webinar over jongeren met onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK).

We laten zien hoe je door een benadering die gericht is op mentaal welbevinden en onderliggende emoties een goede kans hebt op herstel.

Terugkijken kan via deze link

ZIE MIJ NU
Is de titel van dit gezamenlijke traject van de vier partners, met een bijbehorende nieuwe website Zie mij nu speciaal gericht op doelgroep kinderen en jongeren met SOLK.

2e Vrienden
Bijeenkomst

Datum: volgt zodra de corona-situatie dit toelaat
Tijd: 17:00 – 20:30 uur
Kosten: 15 euro
Locatie: Landgoed De Scheleberg
Immenweg 15, Lunteren

Graag nodigen wij de Vrienden van Stichting Emovere uit voor een face-to-face bijeenkomst op het centraal gelegen Landgoed De Scheleberg nabij Ede.

Doelen van deze bijeenkomst
Meedenken en feedback geven op toekomstplannen, inventariseren van ideeën en verwachtingen, onderling kennismaken en uitwisselen van ervaringen. Klik hier voor het Programma.

Alleen toegankelijk voor Vrienden op basis van aanmelding (ook ivm corona maatregelen)

De relatie tussen Preventie, Jeugd-GGZ, SOLK & @ease

Voorjaar 2021 organiseert de Guus Schrijvers Academie een congres om kennis en inzichten, knelpunten, vraagstukken en mogelijke oplossingen ten aanzien van de geestelijke gezondheid van onze jeugd uit te wisselen.

Wico Mulder, jeugdarts Adolescenten/ Arts Maatschappij & Gezondheid bij het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) gaat dan in op de vraag:
Hoe kunnen we kwetsbaarheden in de adolescentie (jongeren 14-23 jaar), tijdig signaleren om de kans op aanhoudende (onbegrepen) lichamelijke klachten te verkleinen of zelfs te voorkomen?

Het bespreekbaar en inzichtelijk maken van emoties en gevoelens in relatie tot gezondheid heeft preventieve meerwaarde voor de gezonde ontwikkeling van kinderen.

Klik hier voor meer informatie